Search
Close this search box.

Politika zasebnosti

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Oblikovanje in spletna prodaja Ingrid Breščak s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovine ernestinne.si in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za določen rok petih (5) let oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas, kot ga predvideva.

Podjetje lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov. Dostavni službi bomo tako zaupali ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko ter e-mail naslov.

Visoki varnostni standardi

Spletna stran ernestinne.si za prenos podatkov uporablja varnostni sistem SSL (Secure Socket Layer). Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Zbirka osebnih podatkov je navedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

Vedno imate pravico do brezplačnih informacij, kjer lahko preverite pravilnost vaših shranjenih podatkov. Če želite, se lahko obrnete na info@ernestinne.si in nam pošljete vašo zahtevo po e-pošti ali navadni pošti. Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi, v kolikor so v skladu z zakonom, izvedeni.

Mladoletne osebe

Ponudnik močno priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke in oskrbovance varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na spletne strani brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Ponudnik ne bo nikoli zavestno zbiral osebnih podatkov oseb, za katere bi bil seznanjen, da so mladoletne.

Politika zasebnosti

Zagotavljanje zasebnosti

Ta izjava o zasebnosti definira, kako podjetje Oblikovanje in spletna prodaja Ingrid Breščak s.p. uporablja in ščiti informacije, ki so posredovani ob uporabi te spletne strani. Podjetje se zavezuje k varovanju vaše zasebnosti. V kolikor vas prosimo za kakršnekoli informacije, na podlagi katerih se vas lahko identificira tekom uporabe te strani, vam zagotavljamo, da bodo te uporabljene v skladu s to izjavo o zasebnosti. Podjetje Oblikovanje in spletna prodaja Ingrid Breščak s.p. lahko občasno spremeni vsebinsko nadgradnjo te strani.

Upravljanje in obdelava osebnih podatkov

Pravilnik o zasebnosti (skupaj z našimi pogoji poslovanja), ki je zapisan v nadaljevanju, določa pogoje, pod katerimi podjetje uporablja in ščiti vse osebne podatke in druge s tem povezane informacije, ki jih posredujete pri uporabi spletne trgovine ernestinne.si. Podjetje mora zaščititi vašo zasebnost, vključno z osebnimi podatki, in se zavezuje, da bo spoštovalo to obveznost. Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve. Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega  obvestila. Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Za kaj se uporabljajo vaši podani osebni podatki?

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če nam podate svoje soglasje, tudi informacije o naših promocijah glede novih izdelkov ter posebnih ponudb, ki vam jih kot obvestila pošiljamo preko elektronske pošte in telefonske številke, vse dokler ne pošljete zahteve za odjavo.

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki:

 • IP naslov,
 • ime in priimek,
 • naslov stalnega ali začasnega prebivališča ter naslov za dostavo,
 • telefonska številka,
 • e-mail naslov,
 • čas in datum registracije,
 • arhiv komunikacije s spletno trgovino,
 • piškotki (seznam piškotkov viden spodaj)
 • kot del zakona izvajamo tudi analize podatkov o obisku naše spletne strani, ki nam pomagajo prepoznati trende nakupovanja, želje kupcev, prometa naše spletne strani itd. Hkrati nam te informacije pomagajo povečati varnost spletne strani in varnost vaših osebnih podatkov.

Podjetje Oblikovanje in spletna prodaja Ingrid Breščak s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani ernestinne.si in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani.

Namen obdelave podatkov

Podjetje bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljalo samo za naslednje namene:

 • za pošiljanje predračunov in računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne strani,
 • za vodenje evidenc o strankah,
 • za realizacijo oz. dostavo zahtevanih izdelkov ali storitev,
 • za obveščanje o novostih v ponudbi podjetja in spletne strani ernestinne.si,
 • za pošiljanje e-novic (v kolikor se je oseba prijavila na prejemanje naših e-novic) – več spodaj v poglavju Uporaba vašega email naslova,
 • za statistično in marketinško analizo oz. raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani, in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani (z uporabo analitičnih orodij),
 • za občasno pošiljanje kratkih tekstovnih sporočil z namenom obveščanja o aktivnostih na ernestinne.si v kolikor stranka to privoli.

Uporaba vašega e-mail naslova:

 1. Zgoraj navedene podatke bo administrator obdelal za namene trženja in sicer za pošiljanje e-novic osebi, ki je dala soglasje. To soglasje je podano za določen čas pet (5) let. Oseba, ki izda to privolitev, potrjuje, da bo skrbnik obdelal zgornje osebne podatke v času trajanja privolitve.
 2. Osebne podatke bo obdeloval le upravitelj ali oseba, s katero ima skrbnik pravilno izvedeno pogodbo o obdelavi.
 3. Soglasje je mogoče kadarkoli preklicati na način, da nam preko elektronske pošte na e-mail naslov info@ernestinne.si pošljete odjavo od prejemanja e-novic ali pa nam to pisno posredujete na naslov Oblikovanje in spletna prodaja Ingrid Breščak s.p., Volčja Draga 65a, 5293 Volčja Draga, Slovenija.
 4. Kot posameznikimate na podlagi predpisov, naslednje pravice:

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku pri registraciji posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

Pravice uporabnikov oziroma strank po splošni odredbi GDPR

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot uporabnik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve: Če ste kot uporabnik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Pravica dostopa do osebnih podatkov: Kot uporabnik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij.

Pravica do popravka osebnih podatkov: Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot uporabnik imate ob upoštevanju namenov obdelave pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«): Kot uporabnik imate pravico doseči, da se vaši osebni podatki izbrišejo, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo.

Preprečitev obdelave je mogoča v posebnih okoliščinah:

 • ko obdelava ni več potrebna za namen zbiranja in obdelave,
 • ko uporabnik umakne soglasje za obdelavo,
 • ko uporabnik ugovarja obdelavi in ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi,
 • če je bila obdelava nezakonita,
 • ko je izbris potreben za izpolnitev pravnih obveznosti (pravo EU ali države članice),
 • ko je obdelava povezana s ponudbo storitev informacijske družbe otroku.

Pravica do omejitve obdelave: Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

 • če kot uporabnik oporekate točnosti osebnih podatkov,
 • ko je obdelava nezakonita in kot uporabnik nasprotujete izbrisu podatkov ter zahtevate omejitev uporabe,
 • ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, kot uporabnik pa jih potrebujete za uveljavitev pravnih zahtevkov.

Pravica do prenosljivosti podatkov: Kot uporabnik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

Pravica do ugovora obdelavi: Kot uporabnik lahko ugovarjate obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje).

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu: Kot uporabnik imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate stalno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.
Kot uporabnik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki in naslovi v pisni obliki naslovite na upravljavca, podjetje Oblikovanje in spletna prodaja Ingrid Breščak s.p., kar lahko storite tudi tako, da nas kontaktirate preko info@ernestinne.si.

Piškotki

Kako uporabljamo piškotke in kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, ki prosi za dovoljenje, da se zapiše na trdi disk vašega računalnika. Ko se enkrat strinjate, je datoteka dodana in piškotek pomaga analizirati spletni promet ali pa vam sporoči, ko obiščete specifično spletno stran. Piškotki dovoljujejo, da se aplikacije odzivajo glede na vaše individualne zahteve. Aplikacija lahko prikroji svoje operacije glede na vaše potrebe, želje z zbiranjem in hranjenjem informacij o vaših preferencah.

Spletni promet uporabljamo za identifikacijo, katere strani so bile uporabljane. To nam pomaga analizirati podatke o našem spletnem prometu in pomaga izboljšati našo spletno stran na način, da jo prikrojimo vašim individualnim potrebam. Te podatke uporabljamo le za analitične potrebe in jih nato odstranimo iz sistema.

Celostno nam piškotki pomagajo, da vam zagotovimo kar najboljšo spletno stran, s tem da nam omogočijo spremljanje, katere strani so vam zanimive in katere niso. Piškotek nam v nobenem primeru ne omogoča dostopa do vašega računalnika in kakršnekoli druge informacije o vas kot do tistih, ki ste jih delili z nami.

Lahko se odločite za sprejetje ali zavrnitev piškotkov. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko tudi spremenite nastavitve brskalnika, da zavrne piškotke, v kolikor to želite. To pa lahko prepreči dostop do vseh prednosti posamezne strani.

Povezave do drugih strani

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani. Če katerokoli izmed teh povezav kliknete, da zapustite našo stran, vas opominjamo, da nimamo nobene kontrole nad drugimi stranmi. Njihovi lastni pravilniki o zasebnosti bodo veljali za vaše osebne podatke, ki se lahko razlikujejo od naših pravilnikov. Zato tudi nismo odgovorni za kakršnokoli zaščito zasebnosti glede kakršnikoli informacij, ki jih boste delili tekom obiska zunanje strani in zato tudi niso del te izjave o zagotavljanju zasebnosti. Pozivamo vas, da pazljivo preverite in si ogledate njihovo izjavo o zagotavljanju zasebnosti.

Ker se sklicujemo na spletne strani naših zaupanja vrednih poslovnih partnerjev, smo prepričani, da je njihova zaščita osebnih podatkov zadostna. Če imate kakršnakoli vprašanja, morate slediti informacijam na njihovi spletni strani.

Vaš nadzor nad osebnimi podatki

Lahko se odločite za prepoved zbiranja ali uporabe vaših osebnih podatkov na naslednje načine:

 • Kadarkoli vas sistem prosi za vnos informacij v obrazec na spletni strani, poglejte na polje, ki ga lahko izberete, da onemogočite zbiranje informacij s strani kogarkoli za zbiranje kakršnihkoli informacij za marketinške potrebe.
 • Če ste predhodno privolili v uporabo vaših osebnih informacij za potrebe direktnega trženja, to lahko spremenite kadarkoli s tem, da nam pošljete pismo ali e-mail na info@ernestinne.si.
 • Vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, distribuirali ali posojali tretjim osebam brez vaše privolitve ali če nam tako nalaga zakon. Vaše osebne podatke lahko uporabimo le v promocijske namene tretjih strank, za katere smatramo, da vam bodo zanimive, v kolikor nam sporočite, da bi vas to zanimalo.
 • Kadarkoli lahko zahtevate tudi podrobnosti glede osebnih informacij, ki jih o vas hranimo po Aktu o zaščiti podatkov 1998. Storitev je plačljiva. Če bi radi kopijo informacij, ki jih o vas hranimo, nam pišite na Oblikovanje in spletna prodaja Ingrid Breščak s.p., Volčja Draga 65a, 5293 Volčja Draga, Slovenija.
 • Če mislite, da so katerekoli informacije, ki jih imamo o vas zbrane, nepravilne ali nepopolne, nam pišite ali preko elektronske pošte sporočite, kolikor hitro je to mogoče, na zgornji naslov. Kakršnekoli nepravilne informacije bomo poskusili popraviti v najkrajšem možnem času.

Seznam piškotkov, ki jih zbiramo

Spodnji seznam predstavlja piškotke, ki jih zbiramo in informacije, ki so v njih shranjene:

PiškotekVrstaTrajanjeOpis
cookielawinfo-checkbox-analyticspersistent11 mesecevTa piškotek nastavi vtičnik GDPR Cookie Consent. Piškotek se uporablja za shranjevanje privolitve uporabnika za piškotke v kategoriji »Analitika«.
cookielawinfo-checkbox-functionalpersistent11 mesecevPiškotek je nastavljen s soglasjem za piškotke GDPR za beleženje privolitve uporabnika za piškotke v kategoriji »Funkcionalni«.
cookielawinfo-checkbox-necessarypersistent11 mesecevTa piškotek nastavi vtičnik GDPR Cookie Consent. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje privolitve uporabnika za piškotke v kategoriji “Obvezno”.
cookielawinfo-checkbox-otherspersistent11 mesecevTa piškotek nastavi vtičnik GDPR Cookie Consent. Piškotek se uporablja za shranjevanje privolitve uporabnika za piškotke v kategoriji »Drugo.
cookielawinfo-checkbox-performancepersistent11 mesecevTa piškotek nastavi vtičnik GDPR Cookie Consent. Piškotek se uporablja za shranjevanje privolitve uporabnika za piškotke v kategoriji “Uspešnost”.
viewed_cookie_policypersistent11 mesecevPiškotek nastavi vtičnik GDPR Cookie Consent in se uporablja za shranjevanje, ali je uporabnik privolil v uporabo piškotkov ali ne. Ne hrani nobenih osebnih podatkov.

Ti piškotki so uporabljeni za zbiranje informacij o različnih načinih uporabe strani s strani uporabnikov, kar uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje. Piškotki shranjujejo informacije o številu obiskovalcev, ki obiščejo posamezno stran, od kod so ti uporabniki prišli ter spletnih straneh, ki so jih obiskali.

Preverite Googlovo izjavo o zagotavljanju zasebnosti tukaj.

Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu. Z uporabo spletnih strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti.

Končne določbe

Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije in pravo Evropskih skupnosti. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani, Republika Slovenija.

Velja od 24. 8. 2022